Bland mel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt smør, æg og vaniljepasta. Ælt dejen med en håndmixer med dejkroge, indtil dejen er samlet. Alternativt kan dejen samles med hænderne. Del dejen i tre ligestore dele.
Hak tranebærerne groft. Ælt tranebær og appelsinskal ind i den ene af dejene.
Ælt chokolade og mandelsplitter ind i en anden af dejklumperne.
Rul alle tre deje til en tyk pølse. Placer hver dej på et stykke plastfilm, kom filmen om dejen og stram til i enderne. Stram enderne ind og rul dejen samtidig, på den måde fås en dejpølse der er ensartet rund. Dette gøres for alle tre deje. Kom rullerne i køleskabet i ca. 2 timer.
Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 175 °C traditionel ovn.
Skær al dejen i skiver med en tykkelse på ca. 0,5 cm. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 10-15 minutter. Lad småkagerne køle af på en bagerist.
Bagetid: 10 - 15 Minutes
Du kan også vælge at fryse dejrullerne, så de ligger klar til at blive bagt en dag hvor småkagetrængen melder sig. Rullerne kan holde sig mindst 1 måned i fryseren.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours