Kom rosiner, korender, appelsinskal, sukat og hakkede cocktailbær i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå og trække i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 150 ºC traditionel varme.
Pisk smør og sirup blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen med en håndmixer ved højeste hastighed. Sigt hvedemel og brunt bagepulver i dejen og vend dejen sammen. Rør til sidst mandler og de tørrede frugter i dejen. Fordel dejen i en smurt, meldrysset springform (ø 22 cm).
Bag kagen nederst i ovnen 90-100 minutter. Lad kagen køle let af i formen på en bagerist. Mens kagen stadig er lun hældes cognac over.
Lad kagen køle helt af. Kom derefter kagen i en tætlukket beholder i køleskabet og lad den trække i mindst en uge.
Bagetid: 90 - 100 Minutes
Kagen i den tætlukkede beholder kan holde sig helt fra jul til påske, hvis man altså kan holde fingrene fra den.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager