Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og smelt hakket chokolade heri. Pisk kakao, æg og sukker til en meget luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend dejen sammen. Rør til sidst chokoladesmørret i. Kom dejen i en silikoneform og bag kagen i ca. 20 min.
Afkøl kagen på rist og befri den herefter fra silikoneformen.
Temperatur over- og undervarme: 180 °C
Bland indholdet af Cake Mousse med mælk, kaffe og kahlua. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i et minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Hæld moussen i silikoneformen og læg derefter kagen oven på.
Sæt kagen på køl mindst 4 timer og sæt den i fryseren 2 timer før den glazes.
Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min.
Sigt kakaopulver i en skål. Hæld vand, kaffe, kahlua, sukker og kondenseret mælk i en lille gryde, og varm det op til kogepunktet. Tag det af varmen, klem husblassen for vand og smelt den i blandingen.
Hold skålen med kakaopulver skråt og hæld den varme væske ned langs kanten af skålen for at undgå at skabe luftbobler. Rør forsigtigt kakaopulveret og væsken sammen med en dejskraber. Blend derefter glazen sammen med en stavblender til den er glat.
Lad glazen køle af, indtil den har en temperatur på mellem 33-34 °C.
Forbered en bageplade med et stykke husholdningsfilm og placer en skål (mindre end kagen) på hovedet, som kagen skal stå på.
Når glazen har nået den ønskede temperatur, hentes kagen direkte fra fryseren. Befri den fra silikoneformen. Vend kagen om, da den jo er støbt "på hovedet" i formen. Placer kagen ovenpå den lille skål, så glazen kan løbe ned over siderne på kagen. Læg et stykke bagepapir under skålen til at opsamle den overskydende glaze. Er der rim på kagen, tørres dette af med et rent viskestykke. Der må ikke være frost krystaller på kagen. Hæld glasuren over moussen, og lad den dryppe af. Når glazen har sat, fjernes eventuelle glaze dråber der hænger på kagen og den løftes af skålen og sættes på serveringsfad i køleskabet.
Moussekagen optøs i køleskabet i ca. 2-3 timer.
Pynt kagen med krymmel og moccabønner.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader