Bland mandelmel, hvedemel og flormelis, og smuldr smørret i blandingen. Saml dejen med mandelaroma, Vanilla Paste og en æggeblomme. Læg dejen i køleskabet 30 minutter.
Når dejen har hvilet på køl, rulles den tyndt ud til ca. 2 mm og skæres ud i firkanter på 6 x 6 cm. Læg dem på en bageplade og bag dem ca. 7 minutter ved 200 °C varmluft.
Lad mandelkagerne afkøle på en rist.
Bagetid: 7 Minutes
Temperatur over- og undervarme: about 200 °C
Kom bær, citronsyre og vand i en gryde og bring langsomt i kog. Lad det koge i 5 minutter og drys herefter med sukker (obs: gem en spsk. sukker til senere). Lad det koge yderligere 5 minutter.
Bland Geleringspulver til marmelade med den resterende spsk. sukker. Tag gryden af varmen, drys geleringssukkeret i under omrøring og kog yderligere 1-2 minutter.
Kom det hjemmelavede syltetøj på et glas og gem til senere.
Rør Pizzagær ud i den lune mælk. Tilsæt æg, salt og sukker og kom melet i lidt ad gangen. Ælt dejen let igennem og lad den hvile 10 minutter.
Rul dejen ud til en stor firkant.
Læg smørret imellem to stykker bagepapir og bank det fladt, fold smørret og bank det igen, så bliver det nemmere at arbejde med.
Læg smørret på dejen så det dækker knap halvdelen og fold den anden halvdel hen over. Rul dejen ud til dobbeltstørrelse, fold en tredjedel ind mod midten og den modsatte tredjedel hen over, så der bliver tre lag og læg den i køleskabet 15 min.
Rul igen dejen ud til dobbelt størrelse, fold en tredjedel ind mod midten og den modsatte tredjedel hen over. Dejen lægges i køleskabet.
Gentag ovenstående udrulning og foldning yderligere to gange.
Rør hakkede mandler, sukker, smør og mandelaroma sammen til en remonce.
Tænd ovnen på 225 °C varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Rul wienerbrøddejen lidt ud til en firkant på ca. 40 x 25 cm. Skær dejen til, så kanterne er helt lige og dejfirkanten 35 x 21 cm.
Herefter skæres dejen ud i firkanter på 7 x 7 cm. Der skal blive 15 stk. i alt. Læg firkanterne på en bageplade. Pensl med æg og fordel remoncen i midten på hver firkant.
Bag wienerbrøddejen i 5 minutter ved 225 °C, sænk herefter temperaturen til 200 °C og bag yderligere 10-12 min. til de er sprøde og gyldne.
Afkøles på bagerist.
Bagetid: 10 - 12 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 250 °C
Bland indholdet af et brev kagemousse med mælk og 1 dl af det hjemmelavede syltetøj. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 2 minutter ved høj hastighed til moussen er blød og luftig.
Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt ½ dl saft fra det hjemmelavede syltetøj, så massen bliver til en glasur. Smør glasuren ovenpå mandelkagerne og lad dem tørre.
Lav en krans ovenpå wienerbrødskagerne af moussetoppe. Kom lidt syltetøj i midten på hver kage. Læg en mandelkage på skrå over moussen.
Wiener fastelavnsbollerne er nu klar til servering - velbekomme!
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller