Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt æg, mælk og det bløde smør. Ælt dejen i ca. 10 minutter ved lav hastighed i en standmixer, til dejen er blød og smidig. Tilføj eventuelt en smule ekstra hvedemel, hvis dejen virker for klæg. Det er nemmest at ælte dejen på en standmixer, alternativt kan dejen æltes med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.
Lad dejen hæve i 2 timer under et fugtigt klæde.
Den halve pose Kagecreme med Vaniljesmag blandes med mælken og piskes i ca. 1 minut. Sæt cremen på køl i ca. 20 minutter og rør herefter til en ensartet creme.
Imens piskes fløden til let skum og vendes i den kolde kagecreme sammen med romaromaen.
Sæt den færdige konditorcreme på køl, indtil den skal bruges.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Slå dejen sammen efter hævning og del den i 10 lige store dele. Rul hvert stykke dej til en bolle og læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
Sæt bollerne til efterhævning i ca. 30 minutter under et fugtigt klæde.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter.
Lad bollerne køle helt af.
Placering i ovnen: midt i ovnen
Bagetid: 12 - 15 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 200 °C
Bollerne flækkes på midten. På den nederste boller lægges en skefuld hindbærmarmelade i midten og rundt om marmeladen fyldes der op med konditorcreme. Den øverste del af bollen lægges ovenpå fyldet.
Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand, rør det sammen til en ensartet glasur. Tilsæt et par dråber konditorfarve og rør sammen.
Fordel glasuren på fastelavnsbollerne og pynt med krymmel mens glasuren stadig er fugtig.
Fastelavnsbollerne er nu klar til servering.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller