Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C alm. ovn.
Smør kageformen med smør eller olie og læg bagepapir i bunden af formen.
Rør brun farin, mandelmel, gulerødder, æg, olie, kanel og salt sammen i en stor skål til en jævn masse.
Fordel dejen i kageformen og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter til den er gylden.
Lad kagen køle helt af.
Placering i ovnen: midt i ovnen
Bagetid: 35 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 175 °C
Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over et vandbad eller i mikroovnen.
I en lille gryde varmes fløde og limesaft op til kogepunktet. Hæld den derefter over den hakkede chokolade, imens der røres godt rundt i midten af skålen med en dejskraber. Rør rundt indtil massen samler sig og bliver blank.
Fordel ganachen ovenpå den afkølede gulerodsbund i formen.
Sæt på køl i 2-3 timer indtil ganachen er skærefast.
Udblød husblas i koldt vand i minimum 15 min.
I en lille gryde opvarmes limesaft og sukker til kogepunktet. Tag derefter gryden af varmen.
Vrid det udblødte husblas fri for vand og rør den ud i den varme limesirup.
Hæld limesiruppen over i en skål og lad den køle af til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til let skum og vend forsigtigt skyr i flødeskummet.
Lidt af flødeskummet vendes forsigtigt i den lillefingervarme limesirup. Vend herefter resten af flødeskummet med siruppen. Vend forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud.
Fordel limemoussen i de små firkantede forme. Fyld hver form op til ca. 2 cm. fra kanten.
Sæt på køl i 15 minutter.
Tag gulerodsbunden ud af formen og skær firkanter i en størrelse på 4 x 4 cm.
Tag limemoussen ud af køleskabet og tryg forsigtigt en gulerodsbund, med ganachen nedad, i hver form ovenpå limemoussen. Sørg for at moussen flygter med bunden og kanten af formen.
Stil de firkantede kager i fryseren natten over.
Om morgenen tages kagerne op af fryseren og sættes i køleskabet til optøning i 2-3 timer.
Pisk smøret godt indtil det er hvidt og luftigt.
Tilsæt flormelis lidt af gangen under omrøring. Tilsæt citronsaft og vaniljekorn lidt af gangen imens der piskes videre. Smag til undervejs.
Fordel smørcremen i 4 forskellige beholdere og farv den i farverne grøn, lilla, rød og gul. I en sprøjtepose med stjernetyl fyldes farverne i én af gangen.
Sæt Dr. Oetker Unicorn Sugar Face øjne på forsiden af kuberne og ører og horn på toppen.
Pynt til sidst kagerne med smørcremen, en farve af gangen, for at danne enhjørningens farverige manke.
Hvis smørcremen virker blød at arbejde med undervejs, skal den blot have yderligere 10-15 minutter på køl.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader