Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk mælk, æggehvider og vaniljeekstrakt sammen i en anden skål. Sigt mel og bagepulver sammen.
Kom skiftevis mel- og mælkeblanding i smørblandingen og vend dejen sammen. Vend den røde farve i dejen indtil farven er ensartet.
Fordel dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af i springformen på en bagerist.
Bland posernes indhold med letmælk. Pisk først ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed. Kom ¾ dele af vaniljemoussen i en sprøjtepose med en rund tyl eller klip et hul i posen.
Tag den afkølede kage ud af springformen. Flæk den i to lige tykke bunde med en lagkagedeler eller en kniv.
Kom kageplast eller bagepapir i kanten af den rengjorte springform eller en kagering. Læg den ene bund tilbage i formen. Tag de to udstikkere. Udstik først bunden i formen med den store udstikker (ø 18 cm). Udstik dernæst bunden i formen med den lille udstikker (ø 15 cm). På den måde danner der sig en "rille" på ca. 1,5 cm., som skal fjernes. Gentag processen med den anden bund (se videoen for metode).
Sprøjt kagemousse i rillen i springformen. Sprøjt efterfølgende et ca. 2 cm. tykt lag kagemousse på hele bundens overflade. Start med at sprøjte fra midten og ud i en cirkel. Smør kagemoussen jævnt ud med en vinkelpalet.
Læg forsigtigt den store ring fra den anden bund ovenpå moussen og placer derefter det mindre stykke i midten, så der igen dannes en rille på ca. 1,5 cm. Fyld rillen med resten af kagemoussen i sprøjteposen.
Sæt kagen på køl i 30-45 minutter indtil moussen har sat sig.
Tag kagen ud af springformen og fjern kageplasten. Smør kagens sider og top med den sidste ¼ af kagemoussen.
Pynt kagen med friske bær, chokolade og evt. lidt citronmelisse
Bunden kan sagtens laves dagen før. Bare husk at opbevar den i en lufttæt beholder.
Hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader