Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Pisk smør og sukker godt sammen til det er lyst og luftigt. Riv marcipanen groft og tilsæt den til blandingen, pisk det godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen, pisk godt imellem hvert æg. Vend melet i dejen med en dejskraber.
Fordel dejen i silikone, metal eller papir cupcakeforme (husk at smøre formen, hvis der bruges metalform). Fyld formene 2/3 op, da dejen vil hæve under bagning.
Bag mazarinkagerne i 25-30 minutter. Lad kagerne køle helt af, før de tages ud af formene, hvis der bruges papirforme, så lad kagerne blive i formene.
Bagetid: 25 - 30 Minutes
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær og citronsaft op i en gryde, og bring det i kog. Kog til hindbærrene er møre. Hæld saften gennem en si.
Kom hindbærsaft, sukker, Vanilla Paste og æg i en gryde og varm det op over middel varme, under konstant piskning. Pisk over varmen til massen begynder at tykne. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der så er risiko for at ægget skiller.
Tag gryden af varmen, og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i hindbærmassen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i hindbærcurden.
Kom hindbærcurden i en skål, og sæt den på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den kort igennem, så den bliver glat og ensartet og kom den i en sprøjtepose.
Ælt den hvide fondant igennem så den bliver smidig, sæt derefter 50 g til siden.
Tag nu de 250 g og farv dem lyserød med Pink Concentrated Colour, rul derefter stænger ud til flamingoens hals af halvdelen af fondanten, og giv dem et bøj, så de får form som en julestok.
Ælt halvdelen af den hvide fondant sammen med Concentrated Black Colour. Tril derefter en sort og hvid kugle fondant, placér først den hvide og derefter den sorte kugle for enden af halsen som næb, form den lidt til så den bliver spids som et næb. Rul meget små kugler af sort fondant og brug dem til at lave flamingoernes øjne og sæt dem fast på hovedet af hver flamingo.
Rul den resterende pinke fondant ud i et tyndt lag, brug lidt majsstivelse eller flormelis, så det ikke klistre til bordet. Udstik to hjerter til hver cupcake.
Mos hindbærerne til en puré, si kernerne fra og sæt hindbærsaften til side.
Bland stuetempereret smør med indholdet af en pose Base for Buttercream i en stor skål og pisk med en håndmixer i ca. 3 minutter, tilsæt hindbærsaft og pisk i yderligere 1-2 minutter, til smørcremen er let og luftig. Tilsæt lidt Concentrated Pink Colour, til den ønskede lyserøde farve opnås.
Kom smørcremen i en sprøjtepose med en mangetakket stjernetyl og lad den ligge ved stuetemperatur indtil brug.
Stik eller skær forsigtigt et hul i midten af hver cupcake, skær ca. halvvejs ned, sprøjt lidt hindbærcurd i hullet. Tag kagen der blev skåret ud af hver cupcake og skær lidt af det fra, så der er et ”låg” tilbage. Læg låget over hindbærcurden.
Tag sprøjteposen med smørcreme og sprøjt en svirvel af smørcreme på kagerne som flamingoens krop. Placer derefter flamingoens hals i smørcremen på hver kage og placér to hjerter i siden på hver cupcake som flamigoens vinger.
Lav gerne fondantpynten i god tid, fx dagen før. Det er en fordel, hvis fondanten har tid til at tørre lidt, da den så nemmere holder formen, når den bliver sat på kagerne.
Du kan undlade at lave hindbærcurden som fyld, hvis du synes det er lidt for omstændigt og så nøjes med at lave kagerne som mazarinkager med hindbærsmørcreme.
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins