Bland hvedemel og flormelis og smuldr smørret i dejen. Tilføj Vanilla Paste og æg, og saml dejen. Del dejen i to og farv den ene rød eller grøn. Eller lav både en rød og grøn dej. Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis dejen er klistret.
Pak dejene ind i plastfilm og lad dem hvile en times tid i køleskabet.
Tænd ovnen på 200°C.
Lav en skabelon til julehjerterne.
- 6 cm høj i midten
- 3,6 cm bred
- 4 cm højt snit i midten
Rul hver dej ud, så den er ca. 3-4 mm. tyk, og skær den ud efter skabelonen. Del hver bue i to, dertil hvor buen starter. Læg de to forskellige buer ved siden af hinanden og flet dem forsigtigt. Brug evt. en lille kniv til at løfte dem, når de flettes. De er lettest at flette, hvis dejen har stuetemperatur. Hvis dejen er for kold knækker den let, når man fletter.
Læg hjerterne på en bageplade og bag dem i ca. 10 minutter. Afkøl kagerne på en rist.
Bagetid: about 10 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 200 °C
Pynt kagerne med Dr. Oetker Pynteglasur og krymlen Christmas Party.
Kagerne kan opbevares i en kagedåse når de er afkølet.
Hvis julehjerterne har lidt revner efter fletningen, kan man rulle forsigtigt med kagerullen inden bagning.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours