Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det igennem. Pisk sukker, vaniljeekstrakt og æg til en let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Rør dejen sammen med kakaosmør og mælk. Fordel dejen i muffinformene.
Bag kagerne i 20-25 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Mos hindbærrene med flormelis. Lav en lille fordybning med fx et kuglejern i hver muffin og fordel hindbærmosen heri.
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Smelt chokoladen over vandbad, den skal være flydende og lun, men endelig ikke for varm. Dyp hurtigt kagerne én ad gangen i smeltet chokolade og drej rundt, så den overskydende chokolade samtidig løber af. Drys evt. med krymmel.
Velegnet til børnefødselsdage og konfirmation. Kan med fordel laves dagen før de skal serveres. Kagerne kan sagtens fryses – også med flødebolle-topping. Ellers holder de sig også fint i op til 4 dage.
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins