Tænd ovnen på 175 °C varmluft.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det igennem. Pisk sukker, vaniljeekstrakt og æg til en let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen. Rør dejen sammen med kakaosmør og mælk. Fordel dejen i muffinformene.
Bag kagerne i 20-25 minutter. Afkøl kagerne på en bagerist.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Mos hindbærrene med flormelis. Lav en lille fordybning med fx et kuglejern i hver muffin og fordel hindbærmosen heri.
Bring langsomt vand, 150 g sukker og glukosesirup i kog i en gryde og lad det simre til temperaturen når 117°C, 5-8 min.
Begynd at piske æggehviderne stive i en skål, når temperaturen nærmer sig, og pisk 1 spsk. sukker i. Mens der piskes kraftigt hældes den varme sukkerlage ned til de piskede hvider i en tynd stråle, strålen må ikke ramme piskeriset. Pisk godt til skummet er stift, tilsæt evt. Vanilla Twist og pisk et kort øjeblik. Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det på kagerne, så de får en pæn stor flødebolle på toppen. Lad kagerne stå på køkkenbordet i mindst 1 time, så der dannes en lidt tør hinde.
Smelt chokoladen over vandbad, den skal være flydende og lun, men endelig ikke for varm. Dyp hurtigt kagerne én ad gangen i smeltet chokolade og drej rundt, så den overskydende chokolade samtidig løber af. Drys evt. med krymmel.
Velegnet til børnefødselsdage og konfirmation. Kan med fordel laves dagen før de skal serveres. Kagerne kan sagtens fryses – også med flødebolle-topping. Ellers holder de sig også fint i op til 4 dage.
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins