Bland alle de tørre ingredienser med undtagelse af salt i en skål. Tilsæt det bløde smør og fordel det jævnt i blandingen. Tilsæt æg og mælk, og rør rundt.
Kom saltet i det kogende vand og opløs det. Tilsæt vandet med det opløste salt til blandingen og ælt i ca. 10 minutter ved lav hastighed, til dejen er blød og smidig.
Tilføj eventuelt en smule ekstra hvedemel, hvis dejen virker for klæg. Det er nemmest at ælte dejen på en røremaskine, alternativt kan dejen æltes med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.
Lad dejen hvile i 10 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Del dejen i 10-12 lige store dele og rul hvert stykke dej til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile i 10 minutter.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag bollerne i ovnen i 10-15 minutter, indtil de har en sprød og gylden skorpe. Lad bollerne køle helt af.
Bagetid: 10 - 15 Minutes
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller