Lad æggehviderne stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede.
Pisk æggehvider luftige.Tilsæt sukker og pisk igen, til hviderne er stive. Bland mandelmel og flormelis sammen i en skål og vend blandingen i æggehviderne. Slå en anelse af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet. Tilsæt evt. kakao eller konditorfarve i valgfri farve.
Kom makronmassen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle, eller brug en plasticpose og klip et hul på 10 mm i diameter. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad makronerne tørre mindst 20 minutter inden bagning. Bag makronerne ved 160 °C traditionel varme i 15-18 minutter. Lad makronerne hvile et par minutter, før de pilles af bagepapiret, og sættes til afkøling på bageristen.
Bagetid: 15 - 18 Minutes
Pisk smør, flormelis, fløde og vaniljearoma sammen til en luftig creme. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så cremen er nem at dosere. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.
Bring fløden i kog og smelt den finthakkede chokolade deri. Rør cremen godt sammen og sæt den i køleskabet, til den er helt kold – gerne natten over. Kom cremen i en pose, og klip et lille hul i spidsen, så du nemt kan dosere den. Læg kagerne sammen to og to med creme imellem og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.
Makronerne bør opbevares i køleskabet.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours