Bland hvedemel, flormelis og citronskal sammen i en skål. Tilsæt smør og vanijlepasta og smuldr det ind i melet indtil konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med ægget. Tilsæt evt. lidt vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.
Tænd ovnen på 200° C varmluft.
Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord. Tryk forsigtigt dejen ned i en smurt tærteform (ø 28 cm) og skær den overskydende dej væk. Prik mørdejen med en gaffel.
Ælt marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smør og ælt hurtigt massen sammen. Smør borgmestermassen ud på tærtebunden. Bag tærten i 15-20 minutter, indtil den er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af i formen.
Bagetid: 15 - 20 Minutes
Vej Toffee Dessersauce af i en lille skål og rør havsalten i. Fordel saltkaramellen jævnt over den afkølede tærtebund.
Kom posens indhold i en skål. Tilsæt letmælk, citronskal og citronsaft. Pisk først 1 minut med lav hastighed og derefter 4 minutter ved høj hastighed indtil cremen tykner og får en fast konsistens. Kom moussen på tærtebunden og smør den forsigtigt ud over saltkaramellen.
Rens jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Start med at lægge jordbær ude i kanten af kagen og fortsæt i en cirkel ind mod midten indtil hele kagen er dækket. Det vil give en fin ”jordbær-blomst”. Sigt lidt flormelis ud over kagen lige inden servering.
Hvis du bruger en tærteform med løs bund kan du vælge at befri tærtebunden inden du kommer saltkaramellen på. Hvis du derimod bruger en almindelig tærteform, så lad tærten blive i formen og server den herfra.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter