Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg og sukker skummende hvidt. Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulveret i æggemassen og vend dejen sammen. Fordel dejen jævnt ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag bunden midt i ovnen i 10-11 minutter til den er gyldenbrun.
Drys den bagte kagebund med sukker, vend den hurtigt over på et nyt stykke bagepapir og træk forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden køle helt af.
Bagetid: 10 - 11 Minutes
Skær den afkølede bund i 2 lange stænger og læg dem i forlængelse af hinanden. Smør bundene med hindbærmarmelade.
Kom indholdet af et brev Kagecreme med vaniljesmag i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer i 1 minut, cremen vil være ret fast.
Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummen i kagecremen og pisk kort med en håndmixer for at undgå klumper. Kom lidt af cremen i en sprøjtepose med stjernetyl, det skal bruges til pynt på kagerne.
Kom den resterende creme på midten af stangen ovenpå marmeladen (brug evt. en sprøjtepose). Der skal være mere creme på midten af stangen end langs siderne. Brug gerne en vinkelpalet til at glatte cremen op i en trekant.
Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem to stykker plast eller bagepapir, eller på et bord drysset med flormelis, sørg for at rulle marcipanen ud i et rektangel der kan dække hele kagen. Skær kanterne af marcipanen til. Læg marcipanen hen over cremen og tryk den fast i kanterne. Skær stangen over i passende stykker.
Sprøjt en lille creme-rosette på hvert gåsebryst og drys med lidt hjerter fra Sweetheart krymmel mix.
Opskriften er tilføjet af Jette fra Aakirkeby via Kagerullen.
Gåsebryster er min yndlingskage fordi: "Gåsebryster er ret hurtige at lave selv, og med de rene råvarer konkurrerer de meget fint i både pris og smag med dem, som købes. Og mange tror, det er meget svært, hvilket det ikke er".
Den klassiske, danske flødekage gåsebryst, stammer tilbage fra starten af 1900-tallet og består af lagkagebund eller butterdej smurt med lidt syltetøj, der fyldes med en blanding af den traditionelle kagecreme og flødeskum. Kagen dækkes af et tyndt lag marcipan og til sidst pyntes med lidt af kagecreme-blandingen og et bær eller krymmel.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader