Denne opskrift er udviklet af Gorm Wisweh i samarbejde med Bag for Børnetelefonen 2021, hvor Dr. Oetker er officiel samarbejdspartner. Tilmeld dig og læs mere om Bag for Børnetelefonen her.
Tænd ovnen på 185 °C varmluft.
Pisk æg, sukker ,salt og vaniljesukker sammen med en håndmixer i ca. 5-7 minutter til blandingen er ensartet og hvid.
Smelt smørret og stil det til side.
Rør sigtet mel, grahamsmel, kanel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mel-blandingen til æggemassen sammen med det smeltede smør.
Rør herefter friskrevet æble i blandingen og vend marcipanstykker i dejen så der kommer små marcipan-overraskelser, når man spiser kagen.
Fordel dejen i muffinforme, fyld dem ca. 2/3 dele op. Bag kagerne i 18-20 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.
Mens muffinsene afkøler, laves creme fraiche cremen.
Bagetid: 18 - 20 Minutes
Pisk alle ingredienser sammen med håndmixeren til det er hvidt og har samme konsistens som flødeskum. Kom cremen i en sprøjtepose med et stjernetyl og pynt de afkølede muffins.
Pisk stuetempereret smør, flormelis og revet appelsinskal sammen med en håndmixer til det er luftigt og ensartet. Pisk derefter cremefraichen i. Kom cremen i en sprøjtepose med et stjernetyl og pynt de afkølede muffins.
Relaterede opskrifter
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins
Cupcakes og muffins