Hvis du laver din egen græskarpuré, kan den sagtens laves dagen før, når du har noget andet i ovnen. Som alternativ kan man i visse specialbutikker købe færdig Amerikansk græskarpuré på dåse, gerne i forbindelse med Halloween.
Tænd ovnen på 180 ºC varmluft eller 200 ºC traditionel ovn.
Halvér græskarret og fjern kernerne med en stor ske. Læg de to halve med skærefladen nedad, på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med en gaffel eller lille kniv om græskaret er mørt. Lad det køle af. Tag græskarkøddet ud med en stor ske og mos det til en puré med en gaffel, eller blend det i en foodprocessor eller ligende.
Bagetid: 40 - 50 Minutes
Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.
Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål, og bland dem med et piskeris til alle klumper af hævemidler og krydderier er opløst.
Bland alle de våde ingredienser (inkl. 150 g græskarpuré) i en mindre skål.
Kom de våde ingredienser ned til de tørre, og vend dem hurtigt sammen med en dejskraber. Det er vigtigt at dejen kun lige samles, og ikke røres sej, da det vil gøre kagen kompakt. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm), eller en bradepande foret med bagepapir.
Bland alle ingredienser løst sammen, og fordel cumblen jævnt på toppen af dejen.
Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af i formen.
Bagetid: 30 - 35 Minutes
Hvis du har græskarpuré til overs, så kan den fint fryses ned i portioner og bruges næste gang du bager kagen. Alternativt går den fremragende som tilbehør til aftensmaden, bare smag den til med lidt salt og peber og evt. en klat smør.
Vil du vide mere om forskellige typer græskar og finde flere opskrifter og inspiration, så tag et kig på vores temaside om græskar.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager