Tag en appelsin og skræl tynde bånd af skallen af med en kartoffelskræller, undgå at få det hvide med. Skær båndene i tynde strimler. Gem frugtkødet.
Skræl resten af appelsinerne, og skær skrællen i små tern. Den hvide del af skrællen må gerne blive på, det giver en god, bitter smag.
Tag frugtkøddet fra de fire appelsiner og skær det i tern.
Kom frugtkød, appelsinskal i tern, appelsinskal i strimler og æblemost i en gryde og kog i ca. 10 minutter til blandingen er mør. Tilsæt revet gulerod, hakket abrikos, revet ingefær og citronsaft, og kog blandingen i yderligere 5 minutter. Tilsæt derefter de 500 g sukker og kog et par minutter til sukkeret er opløst.
Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker. Tag gryden af varmen og drys blandingen i under omrøring. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen i rene glas. Dæk med film, og opbevar marmeladen i køleskabet.
Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft