Bland hvedemel, flormelis og vaniljesukker. Smuldr smør i melblandingen, og saml dejen med æg. Form dejen til en tyk pølse på 3-4 cm i diameter.
Tril pølsen i en blanding af perlesukker og mandler, og pak den ind i folie. Læg den i køleskabet, til den er skærefast (mindst 2 timer).
Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Skær rullen i skiver af 3 mm tykkelse, og læg dem på en bageplade. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Afkøl håkonskagerne på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse.
Bagetid: about 10 Minutes
Dejen kan også rulles i kanelsukker eller blandes med fx korender, appelsinskal, sukat eller hakket chokolade. De færdige kager kan også pyntes med glasur og krymmel.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours