Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Halvér græskaret, fjern kernerne med en ske og skær skrællen af. Findel græskarkødet i en foodprocessor og rør det godt sammen med sukker og æg. Tilsæt salt, sigtet mel, hakkede mandler, bagepulver, kanel, revet appelsinskal og smeltet smør, og rør det hurtigt sammen. Fordel dejen i en smurt bradepande (22 x 30 cm), eller foret med bagepapir.
Bag kagen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist inden den pyntes.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Pisk æggehvider og citronsaft stift med en håndmixer. Tilsæt flormelis og Concentrated Orange Colour (eller en blanding af gul og rød Concentrated Colour), tilsæt farve indtil ønsket nuance opnås. Fordel glasuren i et jævnt lag over den kolde kage.
Rul den sorte fondant ud, brug evt. lidt majsstivelse for at undgå at det klistre til bordet. Udstik otte runde cirkler til edderkopperne. Fire af dem med en diameter på ø 4 cm og fire på ø 3 cm. Læg de små cirkler lidt over de store således at der dannes krop og hoved. Tegn øjne og munde med hvid og rød Writing Icing Decór.
Tegn spindelvævet på kagen med sort glasur. Lav glasuren som ovenfor og farv med Concentrated Black Colour. Læg derefter edderkopperne på kagen og tegn til sidst ben på edderkopperne også med den sorte glasur.
Rørsukkeret kan erstattes med almindeligt sukker.
Vil du vide mere om græskar og finde flere opskrifter, så se vores side Alt om græskar.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager