Tænd ovnen på 100 °C varmluft.
Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en skål, tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Tilsæt Vanilla Paste, Hasselnøddeflager (tag lidt fra til pynten), Mandelflager og sigtet kakao, og vend marengsmassen grundigt sammen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose og klip et 2 cm bredt hul.
Tegn med en blyant tre cirkler med ø 14 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengsbunde i de tre cirkler.
Bag bundene i 90 minutter. Afkøl på en bagerist.
Bagetid: 90 Minutes
Hak chokolade fint og kom det i en skål.
Kom piskefløde og glukosesirup i en tykbundet gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør i cirkulærer bevægelser til ganache'en er blank og ensartet. Rør til slut flagsalt i, smag evt. til med mere salt. Når ganachen er rørt blank og ensartet, så lad den køle kort ved stue temperatur i 10-15 minutter, inden brug.
Bland posens indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen i en sprøjtepose med rund tyl (ø 13 mm).
Saml kagen lige inden servering. Læg en marengsbund på et fad. Fordel halvdelen af ganachen i et jævnt lag over bunden, sprøjt derefter et lag chokolademousse ovenpå ganachen. Læg næste bund på og gentag processen. Slut af med den sidste bund, og sprøjt små dutter af hasselnøddemousse på toppen. Pynt lagkagen med Hasselnøddeflager, Black & Gold krymmel og frisk timian.
Bundende kan forberedes i forvejen, men kagen skal samles kort inden servering.
For at opnå en præcis og glat opsprøjtning af marengsbundene kan du anvende en rund tyl på ø 17 -20 mm, istedet for at klippe et hul i sprøjteposen.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader