Bland havregryn, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 2 timer.
Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.
Tril dejen til små kugler på størrelse med en stor hasselnød, og læg dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at der er god afstand mellem kuglerne, da havregrynskagerne flyder meget ud ved bagning.
Bag kagerne i 6-8 minutter til de er gyldne. Lad kagerne køle af.
Bagetid: 6 - 8 Minutes
Temperer eller smelt chokoladen, enten i mikrobølgeovn eller over vandbad. Dyp kanten af kagerne i chokoladen og drys evt. med krymmel. Kagerne smager også skønt uden chokoladen.
Opbevar kagerne i en kagedåse.
Læs mere om forskellige metoder til chokoladetemperering på vores temaside om chokolade.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours