Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Rul marcipanen ud i lidt flormelis for at undgå at den klistre fast til bordpladen. Rul marcipanen til en tykkelse på 3 mm og udstik bundene med udstikkeren (alternativt kan bundende udskæres med en kniv i en størrelse på 4 x 10 cm).
Kom bundene på en bageplade og bag bundene i 6-7 minutter. De skal være let gyldne. Afkøl bundene. Det er vigtigt at de er helt kolde inden flødebolleskummet sprøjtes på.
Bagetid: 6 - 7 Minutes
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris.
Tilføj Pink Concentrated Colour og hindbærstøv og pisk i yderligere 30 sekunder. Når skummet er helt stift og "sidder fast" i piskeriset og farven og hindbærstøvet er optaget i flødebolleskummet, vendes frysetørret hindbær forsigtigt i med en dejskraber.
Hæld skummet på en sprøjtepose med en åben stjernetyl (ø 16 mm). Hold et fast greb i bunden af posen og sprøjt i cirkelbevægelser på marcipanbundene. Der er plads til ca. 5 cirkler på hver bund. Sørg for at flødebolleskummet hæfter sig godt fast på bunden.
Kom flødebollerne på køl og lad dem sættes sig, mens chokoladen tempereres.
Temperér den mørke chokolade sammen med kakaosmørret. Se en guide til korrekt temperering af chokolade her. Det er vigtigt at chokoladen ikke bliver for varm.
Kom chokoladen i en passende plastikbøtte, så det er nemt at overtrække flødebollerne.
Tag godt fast i bunden med skum på og dyb den i chokoladen, så det lige nøjagtig dækker flødebolleskummet og kanten af bunden. Sørg for at alt flødebolleskummet er dækket af chokolade. Lad chokoladen dryppe af flødebollen, placér derefter flødebollen på et stykke bagepapir. Gentag processen med de andre flødeboller.
Lad chokoladen stivne inden servering.
Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Tanja som står bag Instagramprofilen @CrumbsByTanja, hvor hun deler billeder af sine smukke kager.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours