Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær og citronsaft op i en gryde, og bring det i kog. Kog til hindbærrene er møre. Hæld saften gennem en si.
Kom hindbærsaft, sukker, Vanilla Paste og æg i en gryde og varm det op over middel varme, under konstant piskning. Pisk over varmen til massen begynder at tykne. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der så er risiko for at ægget skiller.
Tag gryden af blusset, og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i hindbærmassen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i hindbærcurden. Hvis der ønskes en stærk rød farve, så tilsæt lidt Concentrated Red Colour.
Hvis hindbærcurden skal bruges som fyld i kager så kom den i en skål, og sæt den på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den kort igennem, så den bliver glat og ensartet. Kom den i en sprøjtepose og fyld den i kagen.
Hvis hindbærcurden skal bruges som ”marmelade” til scones, boller, pandekager mv. så kom den i et rent og skoldet glas og kom den på køl. Brug den inden for 3-4 dage.
Hindbærcurden kan fryses. Lad den tø op i køleskabet natten over og rør den igennem inden brug.
Hindbærcurden er velegnet som fyld i kager, prøv vores opskrift på Flamingo cupcakes, hvor hindbærcurden er brugt som fyld i midten.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft