Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Kom bagepapir på en bageplade og tegn en firkant (ca. 30x40 cm) på papiret.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende hvidt med en håndmixer i 4-5 minutter.
I en anden skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen. Sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Fordel dejen på bagepladen og smør den ud i den tegnede firkant.
Bag rouladebunden midt i ovnen i 5-7 minutter, til den akkurat er gennembagt og let gyldenbrun.
Bagetid: 5 - 7 Minutes
Vend straks bunden ud på et stort stykke bagepapir drysset med sukker. Med det samme, imens bunden stadig er meget varm, trækkes bagepapiret af bunden og bunden smøres med marmeladen i et jævnt lag. Rul forsigtigt rouladen sammen på langs og lad den hvile med sammenføjningen nedad i mindst 1 time - gerne natten over - et køligt sted.
Server rouladen i skiver som den er eller sammen med lidt laktosefri flødeskum.
Det er vigtigt at rulle rouladen sammen mens den stadig er varm for at undgå, at bunden revner når man ruller den.
Brug din yndling marmelade til fyld, prøv også at lave dit eget, se vores temaside om syltning for inspiration og tips. Hvis du kan tåle laktose kan du også prøve at fylde rouladen med lemon curd, der har en lækker frisk og syrlig smag.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader