Udblød husblassen i koldt vand.
Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
Bland hindbærpuré, vaniljepasta og citronsaft i en lille gryde. Bring det op til kogepunktet og tag gryden af varmen, lad den køle let. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Hæld hindbærpuréen over i den smeltede hvide chokolade lidt ad gangen, mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt sådan indtil massen samler sig.
Pisk fløden til en let skum. Vend først lidt af flødeskummet i chokoladen, ven derefter resten resten forsigtigt i. Fordel hindbærmoussen i en flad silikoneform (ø 16 cm), og kom den i fryseren i mindst 3 timer, gerne natten over. Imens mousseen sætter sig, forberedes resten af tærten.
Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en skål eller foodprocessor. Ælt dejen hurtigt sammen. Saml dejen med halvdelen af et let sammenpisket æg. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.
Beklæd en tærtering (ø 20 cm) med dejen, prik huller i tærtebunden med en gaffel. Bag bunden i midt i ovnen. Forbered frangipanen imens tærten er i ovnen.
Bagetid: about 10 Minutes
Kom mandelmel, hakkede mandler, sukker, smør og salt i en skål. Pisk massen luftig og lys. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem, hvert æg. Fordel frangipanen i den varme tærtebund og bag tærten i yderligere til den er gylden. Lad tærten køle helt af.
Bagetid: about 15 Minutes
Bring hindbær, sukker og vaniljepasta i kog i en lille gryde og lad det simre i 5-10 min. til det er kogt ind. Lad hindbærsylten køle helt af.
Smør et tyndt lag hindbærsylt ud på tærten og placér den frosne hindbærmousse ovenpå. Skær hindbærerne over i halve. Dekorer kanten af tærten med de halve hindbær og spiselige blomsterblade. Lad moussen tø op inden servering.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter