Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Hjemmelavede bolcher | Bag live med Liv Martine
Kom sukker, druesukker og vand i en gryde med chokolade- eller sukkertermometeret og kog massen op til 162 °C. Forbered silikonemåtten, imens bolchemassen opvarmes. Tag en varm våd klud, læg den på bordet og placer silikonemåtten ovenpå. Smør silikonemåtten og bolcheskraberne med olie.
Hvis der skal laves citronbolcher, såfordel herefter den 162 °C varme sukkermasse på silikonemåtten. Tilsæt Naturlig Citronaroma, citronsyre og gul farve i sukkermassen. Hvis der skal laves pebermyntestokke, så fordel sukkermassen i to lige store portioner på silikonemåtten i stedet. Tilsæt 1 tsk. af pebermynteekstrakten og rød farve i den ene sukkermasse, og 1 tsk. af pebermynteekstrakten og grøn farve i den anden sukkermasse. Uanset hvilken løsning der er valgt, bruges bolcheskraberne nu til at løfte massen op, så den æltes og luftes. Dette gør at ingredienserne bliver fordelt og bolcherne bliver sprøde til sidst. Dette gøres indtil massen er så afkølet, at den kan æltes og strækkes.
Når bolchemassen er afkølet skal massen rulles til pølser, som klippes i passende stykker. Pølsen kan evt. drejes en 1/4 omgang mellem hvert klip, så bolcherne bliver trekantede.
Når bolchemasserne er afkølet rulles de ud til to pølser og samles. Sno og stræk herefter massen ud indtil den har en diameter på ca. 1 cm. Klip stykker ud i en længde på ca. 18-20 cm. og form dem til sidst til bolchestokke.
Når bolcherne er afkølede, opbevares de i lufttætte beholdere, ellers vil de klistre sammen.
Hvis du ikke kan skaffe druesukker, kan du alternativt benytte 0,7 dl vand, 225 g sukker, 90 g glukosesirup og olie til bolchemassen. Følg blot de samme trin.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours