Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er luftig og helt stiv. Skummet skal være kølet til stuetemperatur, og skal være helt stift og nærmest "sidde fast" i piskeriset inden det er klart. Det er meget vigtigt at piske flødebolleskummet til det er helt stift, da flødebollerne ellers falder sammen. Flødebolleskum kan med fordel også piskes i en standmixer med piskeris.
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stor rund tyl (ø 13 mm) eller en stor stjernetyl. Sprøjt en top af skum på hver kiks.
Kom hakket chokolade og kakaosmør i en mikroovnsegnet skål. Varm det i 30 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Mål med et termometer, chokoladen skal have en temperatur på 30-32 °C. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i.
Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til kiksen således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på et stykke bagepapir.
Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.
Gør dine flødeboller endnu mere festlige og pynt med krymmel inden chokoladen sætter sig.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours