Denne simple, men elegante kage er smurt op som en "naked cake". Dette er den engelske betegnelse for en kage der er smurt op med smørcreme, men som ikke er helt dækket, altså så man stadig kan se bundene igennem smørcremen. Det er en simpel, rustik og fin måde at dekorere en kage på.
Ønsker du en helt hvid bryllupskage kan du starte med at smøre den op som på videoen, sætte den på køl til cremen har sat sig, og så påføre et ekstra lag. Husk blot at lade selve smørcremen stå på køkkenbordet, så den ikke bliver hård imens.
Kagen her er pyntet med smukke roser i smørcreme, men hvis du ikke har mod på det kan du istedet lave farvede rosetter med en stor stjernetyl, eller hvad med at sprøjte et flot hvidt i hvidt mønster for et mere klassisk look?
Tænd ovnen på 150 °C varmluft.
Smelt smør og vand i en gryde. Tilsæt kakao og rør det godt sammen. Tag gryden af varmen.
Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og rør dejen sammen. Tilsæt til sidst æg og rør dejen godt sammen til den har en ensartet konsistens. Fordel dejen mellem 3 smurte springforme (ø 20 cm), med bagepapir i bunden.
Bag kagerne i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Stil derefter kagerne til afkøling på en bagerist.
Bagetid: 30 - 35 Minutes
Kom indholdet af 2 poser Base for Buttercream i en stor skål og tilsæt blødt smør. Pisk smørcremen lys og luftig med en håndmixer. Pisk først ved lav hastighed, og dernæst i 4 minutter ved fuld hastighed.
Tag halvdelen smørcremen og fordel den mellem 3 mindre skåle. Tilsæt hhv. pink, rød og grøn Concentrated Colour til hver af skålene og rør farven godt ud i smørcremen, tilsæt mere farve indtil den ønskede nuance opnås.
Tilsæt karamelaroma til den store portion hvide smørcreme.
Befri de afkølede bunde fra formene og skær evt. toppe af så kagerne er flade.
Saml de 3 kager med et tyndt lag smørcreme imellem hvert lag. Kom dernæst smørcreme på toppen af kagen og smør det ud over toppen med en lille vinkelpalet og ned af siden i et tyndt lag. Laget skal være så tyndt at man godt kan se kagen igennem. Sæt kagen på køl.
Brug en sprøjtepose med rosenbladstyl og en blomsternål til at sprøjte roser med de lyserøde smørcremer. Se hvordan på videoen. Sæt blomsterne på køl eller frost indtil de har sat sig.
Kom den grønne smørcreme i en sprøjtepose med en bladtyl og lad den ligge ved stuetemperatur. Dekorer kagen med roser og sprøjt blade i mellemrummene med den grønne smørcreme.
Denne kage er beregnet til 12-18 kuverter, men du kan nemt lave til flere ved enten at bruge en større form, eller servere flere små kager på kageopsatser i forskellig højde.
Opbevar kagen på køl, men tag den ud og lad den komme op til stuetemperatur inden servering.
Bundene kan med fordel bages et par dage i forvejen og evt. fryses ned hvis man ønsker at lave sin bryllupskage over flere dage.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader