Kom jordbær, vand, Vanilla Bean Extract og Citronsyre i en gryde og bring det langsomt i kog og varm det til jordbærrene er møre. Pres bærrene igennem en si, så der kommer så meget saft ud som muligt, der skal bruges 80 g til skumfiduserne.
Start med at ligge husblas i blød i koldt vand.
Kog 260 g sukker, glukosesirup og jordbærsaft op i en gryde til 117 °C. Imens massen koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.
Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen. Pres vandet fra husblassen og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned. Farv skumfidusmassen med Concentrated Pink Colour, pisk det i massen.
Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl (ø 16 cm) eller en stor rund tyl. Beklæd en bradepande med bagepapir og sigt flormelis henover. Sprøjt skumfiduser ud i små toppe. Sigt flormelis over juleskummet, sørg for at skumfiduserne er helt dækkede med flormelis. Lad dem tørre ved stuetemperatur i mindst 3 timer, dog gerne til næste dag. Jo længere tid de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.
Hvis du er interesseret i at vide mere om skumfiduser så har vi samlet vores bedste tips, tricks og opskrifter på skumfiduser.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours