Kom sukker, vanilje og majsstivelse i en kasserolle og pisk det kort sammen, så klumperne fra majsstivelsen forsvinder. Tilsæt æggeblomme og mælk og pisk det hele grundigt sammen.
Tænd komfuret på middelvarme. Hvis du har et Ztove komfur, så indstilles temperaturen til 103 ºC.
Varm cremen op imens der piskes. Hvis du ikke bruger Ztove skal du piske grundigt og virkelig holde øje med cremen, så den ikke brænder på eller skiller. Hvis du har et Ztove komfur kan du røre mere roligt, da du ved at temperaturen ikke bliver for høj og cremen derfor ikke brænder på.
Når cremen begynder at boble let, piskes der konstant. Lad cremen koge i 2-3 minutter, indtil den er tyk og glat.
Tag kasserollen af varmen og hæld kagecremen over i en skål, så den kan køle ned. Kom husholdningsfilm over, helt ned så den rører cremen. Dette er for at undgå at der dannes skind.
Kom cremen i køleskabet til den er helt kold 4-5 timer, eller natten over.
Pisk den kolde kagecreme godt igennem med en håndmixer for at gøre den helt glat og cremet. Brug cremen som fyld i fx lagkage, jordbærtærte, medaljer eller andet.
Lav konditorcreme ved at piske ¼ l piskefløde til skum og vend det i den kolde kagecreme. Konditorcreme er en mere luftig kagecreme og kan ligesom den klassiske kagecreme bruges i lagkager, jordbærtærter, trifli og meget andet.
Hvis du ønsker en creme der er mindre fast, så tilsæt kun 20 g majsstivelse. Hvis du ønsker en fastere creme så tilsæt 30-35 g. Hvis du skal bruge cremen som fyld i bagværk, der skal bages som fx gammeldags fastelavnsboller, linser eller kringle, kan du med fordel komme mere majsstivelse i, da det mindsker risikoen for at cremen flyder ud under bagning.
Du kan også lave cremen med 2 hele æg istedet for 4 æggeblommer, men så bliver den ikke helt så cremet og blød.
Denne opskrift på vaniljecreme er tilberedt med Ztove, som laver temperaturstyrrede gryder og pander, hvor du indstiller gryden til den korrekte temperatur.
Er tiden knap, så prøv en af vores andre kagecreme
- Bagestabil Kagecreme
- Kagecreme med Vaniljesmag
Du kan også prøve en af vores lækre Cake Mousse, som vi har i tre forskellige smage
- Dr. Oetker Cake Mousse med chokoladesmag
- Dr. Oetker Cake Mousse med jordbærsmag
- Dr. Oetker Cake Mousse med Bourbon Vanilje
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter