Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem-høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Stram dejen op til en rund kugle, dæk til med plastfolie og lad hæve et lunt sted i 1 time.
Rør stuetempereret smør, sukker, groftrevet marcipan, vaniljesukker, Mandelaroma og birkes sammen til en ensartet blanding.
Ælt kort dejen sammen og rul den ud på et meldrysset bord i en størrelse på ca. 30x60 cm.
Smør remoncen over hele dejen. Fold en tredjedel af dejen, på den lange led, ind over midten. Fold den anden tredjedel over, således at der bliver tre lag dej. Skær dejen i strimler med en længde på 30 cm og bredde på 1,5-2 cm. Sno hver strimmel et par gange og rul den derefter sammen til en snurre. Kom dem på en bageplade med bagepapir og skub enden af hver snurre ind under sig selv. Lad dem hæve i ca. 45 min. under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg.
Bag snurrerne i 12-15 minutter til de er lysebrune og gennembagte.
Bagetid: 12 - 15 Minutes
Hvis dit smør er lidt for koldt til nemt at røre remoncen sammen, så giv det et par sekunder i mikroovnen.
Snurrerne smager bedst den dag de er bagt, men har du rester, så dub dem med lidt vand og lun dem kort i ovnen og de smager næsten som nybagte. Tebirkes snurrer kan også fryses.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller