Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepasta luftigt, skummende og tykt. Sukkeret skal være helt opløst.
Varm mælken op til kogepunktet og hæld den varme mælk i en tynd stråle i æggesnapsen under konstant piskning. Kom det hele tilbage i gryden, og varm forsigtigt cremen op under konstant omrøring til den bliver let cremet, det sker ved ca. 85 °C. Cremen må IKKE koge, da den så vil skille. Sigt cremen over i en skål og kom den i køleskabet, så den afkøles hurtigt.
Pisk fløden let, og vend den i den afkølede creme. Frys iscremen i en ismaskine, eller kom den i en skål, som sættes i fryseren. Rør jævnligt i isen under indfrysningen, gerne mindst en gang i timen de første 3 timer. Det er for at forhindre at for store iskrystaller bliver dannet.
Server isen i kugler i isvafler eller i portions skåle, pynt fx med Toffee Dessertsauce og krymmel.
Relaterede opskrifter
Desserter
Desserter
Desserter