Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.
Læg mozzarellaosten til fyldet i en si og lad den dryppe godt af.
Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt olie og vand. Ælt dejen i ca. 10 minutter i en standmixer. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker dejens struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft.
Lad dejen hvile i skålen i 5-10 minutter. Så trækker den sig ikke sammen, når den rulles ud (dette trin kan springes over, hvis du er i tidsnød, men det er nemmere at rulle dejen ud, når den har hvilet).
Rør tomatpureen med krydderierne. Skær peberfrugt, mozzarella og skinke i små tern og bland dem i tomatpureen.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en firkant på ca. 45x36 cm. Flyt på dejen af og til og drys med lidt mel, så den ikke klistrer fast til bordet.
Fordel fyldet over hele dejen, helt ud til kanten i siderne, men lad 4 cm i den ene ende være fri. Rul dejen sammen til en roulade med en længde på 36 cm. Skær dejen ud i 18 skiver og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med tørret oregano.
Bag pizzasneglene en plade ad gangen i 20-22 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Lad de færdige pizzasnegle køle af under et viskestykke.
Bagetid: 20 - 22 Minutes
Tomatpuré kan erstattes med pesto eller oliventapenade.
Pizzasneglene er fryseegnede i op til 3 måneder. Tag dem op løbende for en nem madpakke.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller