Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt olie og vand. Ælt dejen godt igennem i hånden i et par minutter.
Lad dejen hvile i 5-10 minutter. Så trækker den sig ikke sammen, når den rulles ud.
Imens dejen hviler blandes ost, hvidløg og persille i en skål.
Læg et stykke bagepapir i formens længde ned i brødformen. Smør enderne af formen, hvor der ikke er bagepapir, med lidt smør.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en firkant på ca. 40x40 cm. Flyt på dejen af og til og drys med ganske lidt mel, så den ikke klistrer fast til bordet.
Pensl dejen med olie. Fordel oste-hvidløgsblandingen henover helt ud til kanten, drys peber og salt ud over dejen.
Skær dejen i fire lange strimler, som stables ovenpå hinanden. Skær nu dejstablen i 6 stykker, som stables i brødformen. Drys det fyld henover, som måtte være faldet ud under samlingen af brødet. Pensl toppen af brødet med sammenpisket æg.
Bagetid: about 35 Minutes
Bages i nederste tredjedel af ovnen. Lad det køle lidt af, før det serveres.
Ostebrød pull apart er fryseegnet i op til 3 måneder.
Du kan med fordel ælte dejen i en standmixer med dejkrog i 8-10 minutter.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller