"Denne kage er helt uovertruffen. Lige for tiden ligger den på en suveræn førsteplads på kage-repertoiret hjemme hos os - ikke mindst hos mine drenge. Min ene søn har ligefrem præsteret at drømme om den om natten. Den stammer fra en af mine dejlige læsere, Camilla Biesbjerg.
Jeg har nogle gange skåret den ud i helt små stykker og stukket en tandstikker med et friskt hindbær på ned igennem hvert stykke. Det er ideelt til en buffet. Opskriften er én blandt mange nemme kageopskrifter i min seneste bog, Spilopper & stjerneskud" - Sif Orellana.
Tænd ovnen på 175 °C traditionel ovn.
Smelt smør og hvid chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.
Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en håndmixer. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk videre ganske kort. Vend derefter mandelmelet i dejen. Fordel dejen jævnt i en smurt springform (ø 24 cm), med bagepapir i bunden.
Bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Kagen virker ubagt, men det er meningen. Lad kagen køle af.
Kom kagen i køleskabet, helst 1 døgn, så bliver den fast og konfektagtig. Kagen kan dog sagtens serveres samme dag, sæt den da i køleskab så længe som det er muligt.
Bagetid: 40 - 45 Minutes
Bland flormelis og lakridspulver i en lille skål. Sigt blandingen over kagen lige inden servering.
Server kagen som en dessertanretning. Top et stykke med lidt flødeskum og drys med blåbær eller andre bær.
Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellanas bog "Spilopper & Stjerneskud".
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager