Ryst forsigtigt hyldeblomstskærmene fri for eventuelle insekter og kom dem i en stor skål sammen med Citronsyre.
Kog rabarber, flækket Vaniljestang og vand. Tilsæt sukker og kog til det er opløst.
Hæld rabarber-sukkerlagen over hyldeblomstskærmene og dæk skålen med en stor tallerken eller et viskestykke. Sæt skålen i køleskabet og lad det trække i 2 døgn.
Si saften gennem et viskestykke, der har været skoldet i kogende vand. Kom saften i rengjorte flasker og opbevar dem i køleskabet.
Hæld saften hen over knust is og fyld op med danskvand i forholdet 1:1.
Skal du have en dessert ved siden af som matcher perfekt, så prøv denne dessert med friske rabarbere og cremet marengs.
Find opskriften på Rabarber mazariner med italiensk marengs her.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft