Skær jordbærrene i mindre stykker. Kom vand og jordbær, inklusiv alt saften fra bærrene i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 250 g sukker og fintrevet skal og saft fra en lime, lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen.
Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i syltetøjet under kraftig omrøring. Tilsæt mynten og kom gryden tilbage over varmen. Kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på rene glas.
For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden syltetøjet hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom syltetøjet i.
Det er forskelligt, hvor stærkt mynte smager, så start evt. kun med 1 spsk. og smag dig frem.
Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.
Prøv også at lave en "breakfast bowl" toppet med syltetøjet og hjemmelavet müsli. Opskriften på müsli kan du finde her.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft