Bland sigtet mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme og mandelaroma, tilsæt evt. lidt koldt vand hvis dejen ikke vil samles. Ælt dejen hurtigt sammen, og pak den ind i husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.
Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og kom den i en smurt tærteform, pres dejen helt ud i formen, prik derefter huller i bunden med en gaffel. Bag mørdejsbunden i 18-20 minutter, indtil den er lysebrun og gennembagt. Afkøl mørdejsbunden i formen.
Bagetid: 18 - 20 Minutes
Smelt chokoladen over vandbad og smør eller pensel den på den kolde mørdejsbund. Lad chokoladen størkne, kom den evt. kort i køleskabet.
Bland brevets indhold med sødmælk. Pisk med håndmixer i 1 minut. Pisk fløden i en anden skål til en let skum, der danner små toppe. Vend vaniljecreme og flødeskum sammen til en luftig konditorcreme og fordel den på tærtebunden.
Skyl, rens og halvér jordbærrene. Fordel dem på toppen af cremen. Sæt kagen på køl.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Varm forsigtigt saften op i en lille gryde, den behøver ikke at komme helt i kog. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Fordel forsigtigt gelén med en ske over den kolde kage. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig.
Brug en tærteform med løs bund til dine tærter. Så er det nemt at befri din tærte fra formen, og du får et helt skarpt og flot udtryk.
Relaterede opskrifter
Tærter
Tærter
Tærter