Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Julekage med kirsebærcreme og marcipan | Bag live med Liv Martine
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand, et blad ad gangen, og lad det udbløde i 10 minutter.
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en separat skål.
Tag de pæneste kirsebær fra til pynt og til at komme ind i kagen - ca. 18-20 stk. Mos de resterende kirsebær og sauce igennem en si, mål 1½ dl af.
Varm piskefløde, vaniljeekstrakt og 1½ dl kirsebærsauce op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade ad tre omgange, imens der røres indtil al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen for vand og smelt den i chokoladeblandingen. Kom herefter cremen i en stor frysepose. Læg den fladt i fryseren, så den køler hurtigt ned, den skal ned på 5 ºC, pas dog på at den ikke fryser helt.
Praliné er en masse af hakkede, brændte mandler (også kaldt krokant), smeltet sammen med chokolade. I denne opskrift er der tilsat rice krispies for at få en knasende og luftig bund.
Smelt sukkeret ved lav varme til en mørk karamel. Tilsæt mandelsplitterne og rør massen sammen, så mandelsplitterne er dækket af karamellen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller over et vandbad. Rør rice krispies i chokoladen. Blend de afkølede mandelsplitter og rør dem i chokoladen.
Sæt kageringen på et fad og indstil den til ø 18 cm og kom kageplast langs siden. Fordel pralinéblandingen jævnt i bunden af formen, fordel Toffees Dessertsauce og ca. halvdelen af de gemte hele kirsebær over midten af bunden. Sæt bunden i fryseren indtil chokoladen har sat sig og bunden er fast.
Pisk den kolde kirsebærcremen kort op. Pas på at den ikke bliver overpisket, da den risikerer at skille. Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den over den afkølede bund. Glat toppen ud med en vinkelpalet, så overfladen er jævn og flot. Kom kagen på frost i 20-30 minutter til den sætter sig. Imens forberedes marcipanbånd og marengs.
Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og evt. hvid pastafarve sammen til en ensartet masse. Kom marcipanen i køleskabet i en tillukket pose, indtil den skal bruges.
Rul marcipanbåndet ud i majsstivelse til ét langt bånd, der kan nå hele vejen rundt om kagen (ca. 60 cm lang, 6 cm høj og 3-5 mm tykt). Sørg for, at marcipanen er til at flytte på under hele udrulningen. Skær båndet til mens marcipanen stadig ligger på bordet, så kanterne er lige - husk at måle kagen, inden der skæres. Rul marcipanbåndet rundt om kagen og skær samlingen til, så båndet passer i kanten.
Pisk æggehviderne til de skummer og tilsæt sukker lidt ad gangen, indtil marengsen er sej og sukkeret er opløst. Pisk vaniljeekstrakt i. Kom en rund tyl i en sprøjtepose og lav tre tynde streger med Concentrated Red Colour på indersiden af sprøjteposen lige over tyllen. Kom derefter marengs i sprøjteposen.
Sprøjt små toppe af marengs over toppen af hele kagen.
Pynt kagen med Chocolate Silver Pearls og de sidste syltede kirsebær.
Hvis du skal servere kagen til årets julefrokost, så kan den sagtens forberedes dagen i forvejen. Husk blot at vente med at rulle og montere marcipanbåndet til kort før servering. Det samme gælder for den rå marengs og den øvrige pynt, som er pænest, hvis det laves kort inden servering.
Hvis du ikke har en kagering, kan du bruge ringen fra en springform (ø 18 cm).
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader