Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem-høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Dejen skal være blød, smidig og let klistret, tilsæt evt. en smule mere mel, hvis nødvendigt, men pas på at dejen ikke bliver for tør. Stram dejen op til en rund kugle, dæk til med husholdningsfilm og lad hæve et lunt sted i 1 time.
Imens dejen hæver laves remoncen.
Rør stuetempereret smør, sukker, brun farin og Brunkagekrydderi sammen, stil til side på køkkenbordet til det skal bruges.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker. Rul hvert dejstykke til en bolle og rul dem derefter ud til en cirkel med en diameter på ca. 25 cm.
Læg den første bund på en bageplade med bagepapir. Fordel en tredjedel af remoncen over bunden i et jævnt lag, drys med en tredjedel af den kandiserede appelsinskal. Top med en dejbund. Gentag med remonce, appelsin og dej indtil alt er brugt, slut af med et lag dej.
Kom en tallerken/kagering (ø 25 cm) ovenpå dejlagene. Skær kanterne af så kagen bliver helt rund. Fjern tallerkenen.
Stil et glas (ca. ø 6 cm) i midten af kagen. Skær, med en kniv, 16 lige store stykker ud fra glasset og helt ud til kanten, fjern glasset.
Løft 2 stykker af gangen og sno dem 3 gange rundt væk fra hinanden. Tryk enderne på de 2 snoede stykker godt sammen til en spids. Fortsæt indtil alle stykkerne er snoet, så stjernen til slut får 8 takker.
Lad julestjernen hæve i ca. 45 minutter under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 175 °C varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.
Pensl stjernen med sammenpisket æg.
Bag julestjernen i 18-20 minutter til den er brun og gennembagt. Lad den køle af på pladen.
Bagetid: 18 - 20 Minutes
Julestjernen smager bedst dagen den er bagt, hvis I har rester kan stjernen duppes let med vand og lunes i ovnen, så smager den næsten som nybagt.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller