Tænd ovnen på 100 °C varmluft.
Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk kort ved lav hastighed, derefter ved højeste hastighed i 3-4 min. indtil marengsen er luftig og sej.
Kom halvdelen af massen i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 9 mm). Lad resten blive i skålen, dæk den til og kom den i køleskabet. Dette skal bruges til at smøre rouladen op til slut.
Sprøjt svampe på en bageplade med bagepapir. Sprøjt høje tynde dutter til stilk og lidt fladere runde dutter til toppen af svampen. Dyp en finger i vand og gør marengsdutterne let flade. Sigt lidt kakao over svampe-toppene.
Bag marengsen i ovnen i 60 - 70 min., indtil de er helt tørre, bagetiden kommer an på hvor store svampene er. Lad dem køle af.
Saml svampene med lidt smeltet overtrækschokolade. Lad chokoladen stivne.
Bagetid: 60 - 70 Minutes
Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.
Knus hasselnøddeflagerne let med hånden, kom dem på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen til gyldne, ca. 2 min.
Kom sukker, vaniljesukker og æg i en skål og pisk med en håndmixer i 5-6 min. til en luftig æggesnaps.
Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen, tilsæt salt og hasselnøddeflager. Vend forsigtigt dejen sammen en dejskraber. Fordel dejen i et jævnt lag i en firkant på ca. 30 x 40 cm på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag bunden midt i ovnen i 5-6 min.
Vend straks den varme bund ud på et sukkerdrysset bagepapir. Træk forsigtigt det øverste bagepapir af. Lad bunden køle af dækket med et fugtigt viskestykke for at undgå, at den bliver hård.
Bagetid: 5 - 6 Minutes
Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Chocolate i en skål og tilsæt mælk. Pisk kort med en håndmixer på lav hastighed, derefter 3-4 min. på højeste hastighed til moussen er luftig.
Smør rouladebunden med mousse, lad 1 cm kant på de to langsider forblive fri for creme. Rul rouladen sammen væk fra dig selv. Træk bagepapiret væk så rouladen nærmest ruller sig selv. Læg rouladen med sammenføjningen og nedad og lad den sætte sig på køl i mindst 30 min.
Skær enderne af rouladen og smør den op med et tyndt lag af den resterende marengs. Brug en gaffel til at skabe et træmønster. Flamber overfladen let med en gasbrænder og sæt derefter marengssvampene fast på kagen.
Pynt kagen med marengs kort inden servering, da marengssvampene ellers bliver bløde.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader