Opløs potasken i vandet i en lille skål. Varm honning, brun farin og smør op i en gryde. Når blandingen er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse tilsættes brunkagekrydderi, appelsin- og citronskal og den opløste potaske. Lad blandingen koge op under omrøring. Når massen er ensartet sættes den kort i køleskabet til den er lunken.
Kom den afkølede masse i en røreskål, tilsæt de øvrige ingredienser og rør til dejen er jævn. Du kan med fordel bruge en røremaskine. Pak dejen ind i husholdningsfilm eller en frysepose. Tryk den flad og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Rul dejen tyndt ud (ca. 3 mm), og udstik småkager med udstiksforme. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne midt i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl småkagerne på en bagerist.
Bagetid: 8 - 10 Minutes
Pynt småkagerne med dekorationsglasur, pynteglasur og krymmel.
Pak de fine julesmåkager ind og giv personlige og hyggelige gaver. Pynt gaven med en hel kanel, rosmarin eller en flot julekvist.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours