Der er uheldigvis brugt den samme QR-kode til to forskellige opskrifter i julehæfte 2024. Hvis du har scannet QR-koden i håb om at finde vores opskrift på klassiske brunkager, så klik her.
Bland hvedemel, mandelmel og sukker. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med æg og 1 tsk. Naturlig Vaniljeekstrakt.
Del dejen i to lige store stykker, og bland den ene halvdel med Naturlig Vaniljeekstrakt og kakao.
Tryk begge deje flade, pak dem ind i husholdningsfilm og læg dem i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul de to deje ud på et meldrysset bord, til de har samme størrelse og tykkelse, ca. 4 mm.
Udstik dejen med udstikkere i forskellige figurer og størrelser. Vær opmærksom på at bruge de samme udstikkere til den lyse dej og kakaodejen. Pil forsigtigt udstikkerne op, brug evt. en lille urtekniv som hjælper, og byt rundt, så kakaofigurerne lægges i hullerne på vaniljedejen og omvendt.
Kværn vanilje henover dejen med Vanilla Twister, og rul dejen en anelse tyndere, så vaniljen trykkes ned i dejen.
Udstik dejen i runde småkager, ca. 7 cm i diameter. Udstik så tæt som muligt, så der er så lidt dej til overs som muligt.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem 9-10 minutter til de er gyldne og sprøde.
Afkøl kagerne på en rist.
Bagetid: about 9 - 10 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 180 °C
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours