Opvarm mælken så den er fingervarm og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt salt og derefter hvedemelet gradvist, hold lidt mel tilbage og tilsæt det kun, hvis dejen er meget klistret. Tilsæt det bløde smør og ælt dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Lad dejen hvile under et fugtigt viskestykke et lunt sted i ca. 30 minutter.
Blend valnødderne, enten fint eller groft, alt efter smag. Kom smør, brun farin, kanelsukker og blendet valnødder i en skål og rør det godt sammen.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Del dejen i to lige store portioner. Rul den ene portion ud, så den har form som en rektangel. Fordel halvdelen af fyldet ud over dejen, men lad kanten på den ene langside være fri. Rul dejen sammen på den lange led, start fra den side hvor fyldet er smurt helt ud til.
Læg dejrullen over på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Saml enderne, så dejen danner en krans. Klip stykker i ydersiden af dejkransen med 2 cm mellemrum, klip ikke dejen helt igennem, stykkerne skal sidde sammen ind mod midten af kransen. Fold skiftevis et stykke mod højre og et mod venstre, hele vejen rundt i kransen, således at det lidt ligneren fletning.
Gentag processen for den anden portion dej. Lad kransene hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 40 minutter.
Pensl de to kranse med sammenpisket æg og drys med mandelflager. Bag dem 15-25 minutter. Drys kanel-valnøddekransene med Silver krymmel lige før servering.
Bagetid: 15 - 25 Minutes
Hvis du ikke kan nå at spise begge kranse, så kom den ene i fryseren til en anden dag. Tø kransen op på køkkenbordet og lun den gerne i ovnen inden servering.
Relaterede opskrifter
Brød og boller
Brød og boller
Brød og boller