Opløs potasken i vandet. Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i. Afkøl massen i en skål til den er lunken. Er den for varm vil dejen smuldre, når melet røres i.
Bland mandler, sukat/appelsinskal, sigtet brunkagekrydderi og hvedemel sammen og rør det i sukkermassen. Ælt dejen til den er ensartet og smidig. Tril dejen til tykke stænger (ø 4 cm) eller saml den i en kugle. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer, og gerne op til 24 timer.
Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.
De afkølede dejstænger skæres i tynde skiver og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i 8-10 minutter. Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.
Bagetid: 8 - 10 Minutes
Stængerne kan lægges i fryseren og tages op, og skæres fra frost, når lysten til friske brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder.
Dejen kan også rulles tyndt ud og udstikkes til figurer. Klik her og bliv inspireret til udstikning af figurer af brunkagedej eller denne opskrift på Liv Martines julesmåkager.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours