Det er så fint med de moderne ekstra høje kager, men det kan godt kræve lidt ekstra udstyr. Da denne kage er en ekstra høj kage, hvor der også skal sætte en mousse i, anbefaler vi derfor at du anskaffer dig en ekstra høj kagering inden du går i krig med opskriften. Det er muligt at gøre det uden, hvis du har en springform og ekstrahøjt kageplast, men det er helt klart nemmest med det rigtige udstyr.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.
Hak chokoladen og kom den i en gryde med brun farin, mælk, smør og kaffe, varm det langsomt op til chokoladen er smeltet og konsistensen er ensartet. Lad blandingen køle af.
Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer. Kom chokoladeblandingen og sigtet hvedemel og bagepulver i blandingen og vend det forsigtigt sammen.
Kom browniedejen i to smurte springforme (Dr. Oetker Retro Springform, ø 18 cm eller 20 cm), gerne med bagepapir i bunden.
Bag kagerne nederst i ovn i ca. 40 minutter. Lad kagerne køle helt af, før begge bundene flækkes i to, så der i alt er fire browniebunde.
Bagetid: about 40 Minutes
Læg husblas i blød i koldt vand.
Flæk vanillestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Riv citronen fint og pres saften.
Kog jordbær, rabarber, rørsukker, den tomme vanillestang og citronsaft i en gryde i 5 minutter eller indtil frugten er mør. Press den kogte puré igennem en si. Tilsæt vanillekorn, citronskal og husblas til blandingen og rør grundigt til husblassen er opløst. Lad puréen køle af, men pas på at den ikke når at sætte sig.
Pisk fløden til det er næsten som flødeskum, men pisk det endelig ikke for stift. Når puréen er afkølet vendes flødeskummet forsigtigt i lidt ad gangen for at sikre, at der ikke kommer trevler.
Indstil en ekstra høj kagering til samme diameter som bundene. Beklæd ringen med kageplast og læg en browniebund i. Top med 1/3 af moussen og læg derefter forsigtigt en bund ovenpå. Hvis moussen er meget flydende, kan det være en fordel at sætte kagen på køl i 10 minutter inden den næste bund lægges ovenpå, så moussen når at sætte sig lidt. Gentag processen med bunde og mousse, så der i alt er tre lag med mousse og slut af med den sidste bund øverst. Sæt lagkagen på køl i mindst 3 timer, gerne natten over.
Kom kagen i fryseren 1 time inden den skal smøres op med smørcremen, det gør det nemmere at undgå krummer i smørcremen.
Rør stuetemperereret smør og flormelis godt sammen. Gem lidt flormelis. Varm mælken kort op (fx i en mælkeskummer eller i mikroovn) og bland det i smørret, tilsæt kun nok til at smørcremen bliver blød og cremet, den må endelig ikke blive for tynd. Rør med en ske til smørcremen er helt cremet og luftig - tilsæt mere mælk eller flormelis hvis nødvendigt. Alternativt kan der bruges en håndmixer, men hvis den piskes for meget kan smørcremen skille. Tilsæt Organic Vanilla Extract.
Smør et helt tyndt lag smørcreme over hele kagen med en paletkniv (Dr. Oetker Vinkelpalet - lille), det gør ikke noget at man kan se kagen igennem smørcremen. Sæt kagen i fryseren i ca. et kvarter så smørcremen sætter sig. Smør derefter kagen op med et jævnt lag smørcreme, så den er helt dækket.
Tryk krymmel fast i smørcremen langs bunden af kagen, imens smørcremen stadig er blød. Brug de små guldstykker fra Black & Gold Krymmel Mix. Sæt kagen i køleskabet.
Kom indholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand og rør til glasuren er ensartet. Kom glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul i hjørnet.
Start med at lave kanten på kagen, sprøjt glasuren så den drypper ned ad kagens side. Kom derefter glasur på toppen af kagen og spred det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet, så toppen er helt dækket.
Kom Colorful Numbers & Letters på siden af kagen og skriv det der bedst passer til anledningen. Pynt toppen af kagen efter fri fantasi. Hvis der er lidt smørcreme tilovers kan den med fordel kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl og bruges til at sprøjte små toppe på kagen.
Kagen her er pyntet med romkugler og isvafler, så det ligner at der er en is på kagen, samt spiselige blomster og sprøjtede toppe af smørcreme. Alternativt kan Numbers & Letters bruges som pynten på toppen af kagen, sprøjt evt. med nogle små dutter af smørcreme og drys med lidt ekstra krymmel.
Hvis du ikke bryder dig om kaffe kan kaffen i brownien erstattes med mælk. Kaffen i brownien fremhæver dog mere chokoladesmagen fremfor at biddrage med en kaffesmag.
Kagen bliver meget høj, hvis den bages i springforme på ø 18 cm, hvis der ønskes en lidt lavere kage, så bag dem i ø 20 cm forme, bag da evt. bundene i lidt kortere tid.
Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Stine som står bag Instagramprofilen @stinercarlsen, hvor hun deler sine smukke kager.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader