Til denne kage er der brugt Dr. Oetker Base for Buttercream, der nemt og enkelt giver dig en lækker smørcreme til dine cupcakes og lagkager. Tilsæt blot almindelig smør og opnå en cremet og smagfuld smørcreme.
Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn eller 160 °C varmluft.
Pisk smør og sukker luftigt i en skål. Tilsæt de let piskede æg og vaniljeekstrakt og pisk dejen godt sammen, tilsæt en skefuld af melet, hvis dejen begynder at skille. Sigt mel, bagepulver og mandelmel i dejen og vend den forsigtig sammen. Tilsæt til sidst mælk og vend det i dejen.
Fordel dejen mellem 4 smurte springforme (ø 18 cm) med bagepapir i bunden. Hvis du ikke har 4 ens springforme, så kan bundene bages af flere omgange.
Bag bundene i 25-30 minutter, mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagerne køle i formen i 15 minutter, befri derefter kagerne og lad dem køle helt af på en rist.
Bagetid: 25 - 30 Minutes
Skru ovnen ned på 100 °C varmluft.
Lav marengspynten imens bundene køler af. Bland en pose Perfect Meringues med vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Marengsen er klar, når den er luftig og stiv. Fordel marengsmassen i 3 skåle.
Rør et par dråber Concentrated Pink Colour i en af skålene, tilsæt mere farve til den ønskede nuance opnås. Pas dog på ikke at røre for meget i marengsen, så luften bliver slået ud. Tilsæt Concentrated Violet Colour til den næste skål og juster til ønsket farve. Lad den sidste skål marengs være hvid.
Tag 3 sprøjteposer den ene med en lille stjernetyl, den anden med et lidt større og den sidste uden tyl.
Mal et par striber med Concentrated Pink Colour i sprøjteposen uden tyl, og kom ca. halvdelen af den hvide marengs i posen. Klip et 1 cm bred hul i enden af sprøjteposen. Fyld pink marengs i sprøjteposen med den lille tyl, og fyld sprøjteposen med den store tyl med halvt lilla marengs og halvt hvid marengs.
Sprøjt toppe med de 3 forskellige sprøjteposer på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at der er lidt afstand i mellem marengsen, så toppene ikke vokser sammen når de bliver bagt. Udover små marengskys, så sprøjt også lidt større marengs-svirvler. Start i midten og sprøjt ud i en spiral.
Bag marengspynten i 60 minutter, ved brug af varmluft kan der bages flere plader ad gangen.
Bagetid: 60 Minutes
Kom stuetempereret smør og indholdet af 3 poser Base for Buttercream i en stor skål og pisk med en håndmixer i 4-5 minutter, til smørcremen er let og luftig.
Kom ¼ af smørcremen i en anden skål og farv den med lidt Concentrated Pink Colour.
Tag en brødkniv og skær toppen af hver bund for at gøre den helt plan. Kom en af bundene på et kagefad og smør et tyndt lag hvid smørcreme over bunden, smør derefter 1/3 af hindbærmarmeladen over. Top med den næste bund og gentag med smørcreme, marmelade og bunde til alle bundene er brugt, slut af med en bund. Smør toppen og siderne af kagen op med et tyndt lag hvid smørcreme, således at krummerne fanges i smørcremen, men kagen stadig kan ses igennem, et såkaldt "crumb coating". Sæt kagen på køl i 30 minutter.
Tag kagen ud af køleskabet og smør den resterende hvide smørcreme på kagen, sørg for at glatte cremen godt ud. Smør nu den pink smørcreme på kagen i tilfældige strøg, men ikke så hele kagen dækkes. Udglat igen overfladen med en palet kniv, på den måde opnås der en marmor-effekt.
Dekorer kagen med de afkølede marengstoppe og drys med Sweetheart krymmel.
Marengspynten kan med fordel laves i forvejen, opbevar dem i en lufttæt beholder.
Hindbærmarmelade er lækker i denne kage, men du kan sagtens bruge din egen yndlings marmelade eller syltetøj som fyld. Prøv også at lave dit eget syltetøj til kagen, på syltmedoetker.dk kan du finde opskrifter og råd til din syltning.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader