Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter.
Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter nederst i ovnen.
Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig.
Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.
Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre/pynte med inden servering. Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.
Tilsæt 2-3 spsk. kakao for at få lækre kakaobunde.
Find flere glutenfri og laktosefri opskrifter på vores temaside. Hvis lagkagebundene skal være veganske, så prøv vores opskrift på veganske lagkagebunde.
Relaterede opskrifter
Lagkager og roulader
Lagkager og roulader