Denne opskrift stammer fra bogen Hjemmelavet Juleslik af Martin Wiese.
Foto: David Bering / Montgomery
Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom lakridspulver, vand, mørk sirup, flormelis og hvedemel i en gryde. Kog lakridsmassen op til 105 grader under omrøring, eller til massen begynder at tykne. Tag massen af varmen, vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i lakridsmassen. Rør det godt sammen.
Fordel lakridsmassen jævnt på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Massen skal fordeles ud i et rektangel på størrelse med et A5-ark (ca. 15 x 20 cm). Lad den stivne ved stuetemperatur. Det er vigtigt, at massen er helt tør.
Læg husblassen i blød i koldt vand. Smelt smør, honning og vand i en gryde ved svag varme under omrøring. Tilsæt glukosesirup, og varm det meget forsigtigt op under omrøring, til glukosen er smeltet. Når blandingen begynder at boble, fjernes gryden fra varmen.
Kom den varme sukkermasse op i en skål. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i blandingen under kraftig piskning med en håndmikser. Bliv ved med at piske kraftigt, til massen er helt uigennemsigtig og næsten hvid. Tilsæt 100 g flormelis lidt ad gangen under piskning, til massen bliver for stiv til at piske.
Vend konfektmassen ud på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte drysset med lidt flormelis. Ælt nu mere flormelis i massen, indtil den bliver mere medgørlig og kan deles i 2 lige store dele.
Tilsæt appelsinskal og orange farve til den ene del og pebermynteekstrakt til den anden. Ælt det godt sammen med hænderne, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis masserne stadig er klistrede. Stil dem evt. på køl i ½ time, inden de skal rulles ud.
Form og udrul hver konfektmasse i en firkant på størrelse med et A5-ark (ca. 15 x 20 cm). Sørg for, at lakridsmassen har sat sig, men stadig er let klistret, inden du fortsætter. Læg den ene konfektmasse oven på lakridsmassen. Vend pladen om, træk bagepapiret eller silikonemåtten af, og kom den anden konfektdel ovenpå. Tryk dem let sammen.
Skær lakridskonfekten i stænger eller firkanter efter eget ønske.
Opbevares i en lufttæt beholder på køl eller ved stuetemperatur.
Hvis du ikke ønsker appelsin og pebermynte i din lakridskonfekt kan dette undlades.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours