Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
Kom citrontimian, sukker og citronsaft i en gryde og kog til en tynd sirup.
Kom æg og sukker i en skål og si herefter den varme sirup ned i skålen. Pisk det sammen til en meget luftig æggesnaps. Bland mandelmel, mel og bagepulver sammen, og vend i æggesnapsen.
Fordel dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er bagt. Sidder der dej på spyddet skal kagen have mere. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Placering i ovnen: midt i ovnen
Bagetid: about 20 Minutes
Temperatur over- og undervarme: 180 °C
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Hæld 2 spsk. vand i en gryde og opvarm vandet til kogepunktet. Lad vandet køle let af i gryden (det må maks være 60 °C). Pres vædden fra husblassen, tilsæt det kogte vand og rør til husblassen er smeltet.
Pisk citronsaft, limoncello, flormelis og yoghurt sammen. Rør et par skefulde af blandingen sammen med den opløste husblas og rør det derefter i resten af limoncello blandingen. Pisk fløde til luftigt skum og vend det i limoncello blandingen, når den er begyndt at tykne.
Fordel moussen ovenpå kagen og glat overfladen. Brug evt. en vinkelpaletkniv for at glatte overfladen helt ud. Sæt kagen i køleskabet til moussen er helt fast.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Hæld sukker, sirup og citronsaft i en gryde og bringes i kog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt limoncello og smelt husblassen i den varme citronlage. Lad geléen køle af til ca. 30 °C og hæld den forsigtigt hen over moussen.
Sæt kagen på frys i 30 minutter eller kom den på køl i 1-2 timer indtil geléen har sat sig.
Hæld posen med Perfect Meringues i en skål med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 min. Smag til med citronsyre. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv.
Pensl indersiden af en sprøjtepose i tre striber med Concentrated Yellow Colour. Kom marengsen i og sprøjt den ud i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 60 minutter ved 110 °C.
Løsn forsigtigt kagen fra formen og sæt kagen på et serveringsfad. Ret evt. kanterne til. Pynt med små marengskys og server kagen.
Relaterede opskrifter